Hozzávalók:
fél kg háztúró
1 l házitej,
1 db tojás,
1 fél kávés kanál só,
késhegyi bors.
Elkészítés:
A túrót belemorzsolom a tejbe és felteszem melegedni. Addig langyosítom, amíg össze nem áll egy nyúlós tömbbe, ekkor leszűröm róla a levét és visszateszem az edénybe. Hozzáütöm a tojást, megsózom, megborsozom (tehetek bele ízlés szerint bármilyen más fűszert is). Ismét melegíteni kezdem, míg el nem olvad teljesen. Ekkor gyorsan egy vízzel kiöblített kerek aljú tálba öntöm, és ha kihűlt egy tányérra borítom.
Jó étvágyat hozzá!
Ha szívesen olvasnál az előbbihez hasonló recepteket, az alábbiak között böngészhetsz:
A tönkölybúza kenyér receptje
A lenmagszalámi receptje
A rántott zabpehely szelet receptje
Szójapástétom Recept
Lenmagpiskóta recept
Szójatekercs recept
Gombás-répás szójafasírt recept